.

.

onsdag 25 augusti 2010

Bästa gästhamnen på Ostkusten?

Efter en hård dags segling till havs eller en pinande kryss längs kusten är Västerviks gästhamn alltid en välkommen syn. Hamnens officiella namn kan tyckas lite ambitiöst; "Westervik Waterfront" men det kanske lockar ytterligare någon tysk eller holländsk seglare, vad vet jag?

Här hittar man iallafall komplett Watskibutik samt bastu, tvättmaskin och pool. Gästhamnen är faktiskt Ostkustens största med sina 450 platser. Dessutom är Västervik en riktigt trevlig liten sommarstad. Vill man går det förstås att pricka in det många menar är sommarens höjdpunkt - Visfestivalen v.28, medan det såhär i slutet av säsongen förstås är betydligt lugnare i hamnen. Bara några få båtar förtöjda idag; huvudsakligen holländare och tyskar som väl fortfarande har några veckor kvar på semestern.

Om man väljer att lägga sig vid den gamla ruinen i hamnens sydvästra del har man visserligen närmre till stan men samtidigt längre till hamnens faciliteter så det är lite av en smaksak och beroende av om man har dusch och annan lyx ombord. Vid ruinen ligger man på boj medan det är antingen boj eller Y-bom i hamnens östra del. Kanske inte helt och fullt ett "smultronställe" men Westervik Waterfront är definitivt värt ett besök.

Inte särskilt mycket folk kring poolen såhär i slutet av augusti.

Bara ett fåtal båtar i hamnen. 15 grader och regnskurar lär inte direkt locka några fler heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar