.

.

torsdag 29 juli 2010

En hjälpande hand

Vissa dagar känns det mer angeläget än andra att komma i hamn. Som när man verkligen försökt härda ut i duggregnet på undanvinden under ett par tre timmar, insett att det faktiskt och oåterkalleligt övergått i rejäl regnskur och att åskan närmar sig för varje distans man gör. De där dagarna när åskan slår ned mindre än "2 sekunder" från båten och dimman känns rätt välkommen eftersom den döljer alla nedslagen omkring oss. När man till sist kommer fram till sin destination och bara vill hänga upp sjöstället och ta en varm dusch plus bastu. Utö är i de sammanhangen välkommet - som idag. Att då också se en vänlig själ vinka in båten och få en hjälpande hand med förtöjningar känns riktigt bra.

Bland kobbarna och skären utanför Stockholm verkar ibland tilläggning ses som underhållning för dem som redan avverkat kvällsdoppet och fått fart på grillen. Man hukar i sittbrunnen bakom ett glas vin och bedömer varje manöver kritiskt. Ibland någon kort och ljudlös kommentar men sällan något särskilt behjälpligt till dem som verkligen skulle behöva det. Dock inte ikväll, den där hjälpande handen spelar större roll än man kan tro. Låt oss alla bli bättre på det!

Hälsningar från ett numera inte så regnigt Utö!

1 kommentar:

  1. Håller med dej som vanligt, varför inte va kompis på sjön !? Riktigt illa med supporten vid ankomst till "hamnar". Jag tror (hoppas) det mer beror på inkompetens... Man vågar inte hjälpa till med risk att göra bort sig för gästerna..?? Vi försöker alltid vara behjälpliga om tillfälle ges...."Kriga" kan vi göra nån annanstans ( kappsegling t.ex. ) / Tobbe

    SvaraRadera