.

.

fredag 16 mars 2012

Oväntat besök

Sen tilläggning på södra delen av Biskopsön (efter vindskifte). Snart 100 båtar på plats.

Ett av de mer underhållande inslagen under Gullviverallyt är tilläggningen efter respektive racedag. Tänk dig att du ligger på exempelvis Biskopsön och har hela viken för dig själv. Plötsligt dyker det upp en båt i sundet in till viken och kort därefter ännu en. Inom loppet av 30 minuter kryllar hela viken av adrenalinstinna kappseglare - 100 båtar i både två och tre led. Visst kan det hända en och annan incident vid dessa manövrer men det mesta går faktiskt riktigt lugnt och städat till. Initialt höjs kanske också ett och annat irriterat ögonbryn när viken går från stilla lugn till flytande trash-talk, men min erfarenhet är att många blir nyfikna på tävlingen och märker att startfältet är minst sagt städat. Gullvivan är ju trots allt en familjesegling, om än den döljer några av ostkustens bästa amatörseglare mellan vällingpaket och blöjbyten. Nu är ju årets upplaga redan övertecknad så möjligheterna för sent tillkomna att delta är nog högst begränsade, men skulle du se ett hundratal båtar ramla in på Getfoten, Granholmen, Löken eller Biskopsön under Kristi Himmelfärdshelgen så vet du vad som är på gång.

http://d29josefin.blogspot.com/2010/05/gullviverallyt-2010-bilder-och.html

4 kommentarer:

  1. Hej Richard. Vad sugen jag blir...ser fram mot detta äventyr igen men nu ombord på Josefin som gast. Det är en riktig naturupplevelse och samtidigt tät racing. Kommer du ihåg när vi slog för pollengrundet som bara fanns där helt plötsligt....Gps i all ära, men lite spoky var det allt...och efter debriefingen var det kanske rätt trots allt? Trots att det var fel, hehe Tobbe

    SvaraRadera
  2. Japp, pollengrundet var otäckt likt ett riktigt grund och det var som sagt rätt att slå. Vi slår även i år om det behövs;o)

    SvaraRadera
  3. Hej igen Richard. Härligt, nu kommer våren med stormsteg. Jag har hittat en App till mobilen som heter Elvström starter, man plottar märkena och ställer tiden kvar till start. Sedan håller den koll på tid och distans kvar till linjen. Verkar förnämligt enkel i handhavande/funktion. Så den tar jag med.....Tobbe

    SvaraRadera
  4. Ja, i Venedig i veckan var det 27 grader och sol men här hemma verkar våren ha kommit av sig. Blir väl rätt bra iofs med lite snö inför påskhelgen. Elvström starter låter ju kanonbra - ta gärna med! Glad påsk!

    SvaraRadera