.

.

fredag 10 september 2010

Dehler 41

Beklagar 10 dagars uppehåll på bloggen - har varit i Holland och bl.a. beskådat kappsegling på IJsselmeer (det stavas visst så...). Fick även prova att segla på en 150 fots skuta med fler segel än jag orkade räkna. Synd bara att kameran blev kvar hemma.
Kan konstatera att Holland 1) saknar skärgård 2) gillar att kappsegla 3) kappseglar allt från Bavaria till "Skutsje". Det senare är en gammal skuta utan köl med två fällbara "centerbord" på var sin sida om båten. Det faktum att dessa klenoder är både gamla och rangliga verkar inte avskräcka Friesländare - vi hann se tre kollissioner inom loppet av lika många minuter. "Going Dutch" fick plötsligt en helt annan innebörd. Vi hann också sikta en holländskflaggad Diva 35 (!), en Maxi 1300 och - en Dehler 29. Ca 1/4 av de siktade båtarna var äldre Bavaria, 1/4 inte fullt så gamla Bavaria och den resterande hälften en blandning av allt från Grand Soleil till Hanse. Ytterst få Dehler tyvärr, framförallt nyare var svåra att hitta.
Fast den stora nyheten för dagen är förstås Dehler 41... kul att modellprogrammet breddas!

www.dehler.com

2 kommentarer:

  1. D29 3:a på ORCi VM, inte illa.
    /Henrik

    http://www.fsc.de/fileadmin/Regatta/2010/ORCi_Worlds/Docs/Results/ORCi_Worlds_2010_-_Corinthian_-_Beta_-_Total.pdf

    SvaraRadera
  2. Kul - ORCi VM är definitivt inte illa! För egen del var det anmält och klart för Jungfrutriangeln i helgen men den blev inställd p.g.a. för få deltagare. Det får bli något längre fram istället fast tveksam om det hinns med något mer tävlande den här säsongen.

    SvaraRadera