.

.

söndag 2 januari 2011

Kappseglingskalendern

De flesta av oss som kappseglar har varit med om att saker och ting kör ihop sig - det är allt ifrån teknikstrul till besättningsbrist. Det där brytblocket går av någon anledning alltid sönder precis innan en tävlingshelg (helst samma morgon som start) och tävlingarna då allt bara flutit på är lätträknade (även om Kräftköret 2010 på "Kind of Blue" var ett sådant exempel).
Visst, det handlar om förberedelser men lika stor del tur faktiskt. Åtminstone upplever jag det så. Ett sätt att minska stressen och få till en bra kappseglingssäsong är att "inleda" den redan under vintermånaderna på:


Här finns de flesta kappseglingar upplagda per region och det är bara att plocka det som passar. Om man är flera båtägare som gillar att kappsegla tillsammans går det ju också bra att redan tidigt bestämma vilken tävling som seglas på vilken båt. Att segla på andras båtar är för övrigt ett bra sätt att få fart på den egna båten. Om inte annat kan man ju få en hel del bekräftat vad gäller båtfart och effektivt besättningsarbete.

Så ta en helg i januari eller februari och samla "kärntruppen" för att lägga upp kappseglingssäsongen så har du iallafall besparat dig ett par frågetecken i april då all tid ändå går åt att få båten klar för sjösättning. På så sätt får du också lite mera tid att hänge dig åt det där pajade brytblocket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar