Något som garanterat slår samtliga som varit nere i både en Albin Express och en Dehler 29 är skillnaden i volym. Det skiljer faktiskt bara knappt en meter i total båtlängd men i Dehlern finns både ordentlig akterruff och "rest room" som de säger på engelska. Därtill ett riktigt kök med diskho, spis och en ordentlig kyl. Den totala skillnaden i volym är nästan svår att förstå, knappa metern borde inte göra så stor skillnad, men det gör det.
Detta möjliggör (bl.a.) relativt bekymmersfri matlagning ombord och ett bra recept som lämpar sig är följande:
Lika delar Chorizo och fläskfilé
Grädde ("efter samvete")
Färsk mejram
Svarta oliver (utan spad)
Bladpersilja
Provencalska kryddor
Salt
Svartpeppar
Stek chorizon först och fortsätt därefter med fläskfilén i samma panna under ett par minuter. Häll i grädden och oliverna och värm på låg värme under ett par minuter. Blanda i mejramen och övriga kryddor, förutom persiljan. När allt har värmts upp igen - häll i persiljan. Servera med ris och sallad. Enkelt att laga och helt fantastiskt gott efter en dag på kappseglingsbanan eller efter lugn slösegling.
söndag 8 april 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar