.

.

lördag 27 april 2013

Sjösättning!

Så var då båten i sjön igen och mindre än två timmar senare var även mast på plats. Det innebär att man äntligen kan börja kuska runt i skärgården igen. Inga stora äventyr inplanerade i år utan det kommer att bli fokus på långa helger, ännu längre semesterturer i lugn takt och med vinden i ryggen.

 Ny Trilux lär göra jobbet även i år.
 
 Sjösatt och masten på plats.
 

4 kommentarer:

  1. Snyggt, det gick ju fort från att verka nästan hopplöst på land till elegant flytande vid bryggan!
    /Henrik

    SvaraRadera
  2. Jo det är sant Henrik. Det var inte mer än några dagars marginal i år men det räcker ju=) Jag flög från Göteborg i torsdags och det var is kvar på många sjöar och vikar...

    SvaraRadera
  3. Du som har självslående fock, hur mycket seglar du med Genua 1? Jag har själv fock och kan ibland sakna en G1, men vet i ärlighetens namn inte om jag kommer att hålla på att byta. Är bara nyfiken.
    /Henrik
    D29 SWE 255 Latika

    SvaraRadera
  4. I praktiken seglar vi med G1 bara på kappsegling (och det är i sammanhanget rätt lätt räknade dagar). Under vanlig slösegling tycker jag inte att det är värt att byta. Roligare i så fall att rulla ut gennakern på längre undanvindsben. Det finns säkert de som orkar byta självslående till G1 men lite av vitsen med automatlåda är ju den bekymmersfria seglingen, tycker iallafall jag.

    SvaraRadera